Vilka föremål kan det vara bra att ha i en bostadsförening eller ett grannskap?

Vilka föremål kan det vara bra att ha i en bostadsförening eller ett grannskap?

Att ha grannar i sin bostadsförening eller på sin gata som man trivs med och som man känner att man kan lita på är någonting som inte bör tas för givet och kan vara helt fantastiskt på en lång rad olika sätt. Men förutom tryggheten och den sociala aspekten av detta finns det också andra saker som kan göra att man kan dra nytta av att ha grannar. 

Den är genom att dela på saker som man behöver eller som är bra att ha, men som kan vara lite för dyra för att man ska känna att inköpet är värt det. I den här texten kommer vi att gå igenom saker som kan vara värt att fundera kring för ditt grannskap eller lägenhetshus.

En hjärtstartare  

Hjärtstartare är någonting som man kanske inte tänker på relativt ofta, men det är någonting som verkligen kan komma till användning om det som inte får hända skulle råka hända. En hjärtstartare kan vara en investering som återbetalar sig själv tiotusentals gånger om, då en hjärtstartare som används i tid ofta kan betyda skillnaden mellan liv och död. 

Denna bör placeras på ett ställe som är lättillgängligt och som man enkelt kan nå om det skulle vara så att man behöver hämta den. Om du bor i en hyresrätt är detta någonting som det är väl värt att kontakta ens hyresvärd kring, då en hjärtstartare verkligen kan rädda liv om det så krävs.

En kollektiv gräsklippare 

Detta är någonting som kanske inte är lika viktigt om man bor i ett större lägenhetshus eller studentboende, men om man bor i ett villakvarter eller liknande är det vanligt att man också behöver klippa gräset irriterande ofta. Förutom att klippa gräset inte alltid är världens roligaste aktivitet är det också någonting som är dyrt att både köpa och ha i drift. Men genom att dela upp kostnaderna på en själv och flera grannar kan man spara in på pengar och tid som krävs på att köpa en gräsklippare. 

Den här logiken kan också appliceras på saker såsom slöslungare och liknande. Istället för att du och alla dina grannan investerar i varsin snöslunga som kanske behöver användas tre gånger om året (beroende på var i landet du bor naturligtvis) kan ni allihopa dela på en snöslunga för att sedan turas om med när det kommer ett ordentligt fall av snö. Detta är någonting som gör att allting från inköp till servicekostnader går att minska relativt drastiskt genom att tillsammans ansvara för kostnaderna som uppstår.  

Ordentlig utrustning för trädgårdsarbete 

Detta är någonting som kanske blir mer applicerbart för de lägenhetshus som har en innergård, men om man bor i ett hus och har en önskan om att lite dyrare utrustning för att använda i din trädgård kan det ändå vara värt att se efter om du har några grannar som vill dela på inköpskostnaderna. Genom att köpa in ordentlig utrustning till sin förening eller liknande blir det roligare för alla att delta i skötseln av innergårdern eller utomhusområdet, samtidigt som det blir roligare att arbeta.