Griptång – en förlängning av din arm

Griptång – en förlängning av din arm

Ibland behöver man plocka upp något från golvet men ryggen vill inte böja sig i den vinkeln. Andra gånger är det något som är på en hög hylla som ska ner. Oavsett situation så kan det vara svårt att nå ibland. Det är där en griptång är det perfekta hjälpmedlet. 

Om man är lite stel i ryggen eller kanske har ont i en höft, då vet man hur smärtsamt det kan vara att böja sig ned och ta upp exempelvis ett par nycklar eller något annat som ligger där. Samma sak gäller när det är något på en hylla högt upp eller på överstahyllan på ett skåp som ska plockas ned. Det kan kännas direkt omöjligt och man önskade att man hade längre armar. 

En Griptång fungerar som en förlängning av din arm. Det är en gripklo längst ute på en pinne, på andra sidan sitter ett greppvänligt handtag och en mekanism som gör att man kan öppna och stänga gripklon. 

Perfekt när man behöver nå längre 

Griptången är verkligen ett hjälpmedel som underlättar. Det gör att man når längre och att man kan undvika den smärta som kan vara associerad med vissa rörelser. Man har stor hjälp av den, både i hemmet och utanför. 

Man ska välja en griptång som passar ens längd, alltså både ner till marken och upp till de höga platserna på hyllorna. Dessutom ska det vara en man orkar manövrera när den också håller något lite tyngre.  

Eftersom behovet kan uppstå både ute och inne så är det många som väljer att skaffa två griptänger så de inte behöver använda utegriptången inne och tvärtom. På så vis undviker man att dra ine bakterier och smuts som hör hemma där ute i sitt hem. Det är ju det sista vi vill.