Enkla inredningsknep som livar upp studentlägenheten

Enkla inredningsknep som livar upp studentlägenheten

Inredning kan både vara svårt, ta tid och bli dyrt. Är man på en studentbudget kan det nästan vara omöjligt att veta hur man ska få till ett hemtrevligt hem. Men vi har några knep.

Tänk på textiler

När man inreder en liten lägenhet eller studentrum kan det vara smart att inreda med textiler. Textiler är oftast något som kan ge både liv till ett rum och bidra med mysfaktor. En soffa med kuddar i matchande färger, gardiner som går från golv till tak. Eller varför inte en lyxig sängkappa. Textilier kan liva upp och det binder också samman rum och lägenhet till en helhet.

Gå efter några få färger

Inreder man litet så är det bästa att gå efter några få färger som genomsyrar de flesta möbler och textiler. Välj ut kanske tre olika färger som du prövar att variera i olika nyanser och material. På så sätt så får lägenheten ett genomgående tema och det känns både genomtänkt och lyxigt. Om man har väldigt många olika material och färger kan det annars lätt kännas plottrigt på en liten yta.

Leta secondhand

Ja inredning är ofta dyrt och det kan vara svårt att få till ett genomgående tema och ändå ha en personlig touch. Då är loppis och secondhand vägen att gå. Här går det att fynda ordentligt och dessutom köpa både personliga grejer och antikviteter. Men kom ihåg, det tar tid. Det går inte att förvänta sig att man hittar allt det man letar efter under en runda. Men det är värt det i slutändan.